Ei siis ainakaan tänne meidän leveysasteille.. koko viikon on satanut jotain epämääräistä lunta-räntää-vettä taivaalta ja tänään keli on ollut kyllä tosi karsea. Jopa minä ja Merja jätettiin lenkki väliin, vaikka yleensä huonot säät ei meitä aussi-ihmisiä hidasta.

No mitäs meille kuuluu.. viime viikko meni töiden merkeissä, mutta treenailtiin toki iltaisin Tekun pihassa tiistaina ja torstaina, agilityä käytiin ottamassa keskiviikkona ja hallitokot perinteisesti perjantaina. Agility tuntui Pekon kanssa pienen tauon jälkeen tosi hyvältä. Päätin nyt jättäytyä pois ryhmästä ainakin joksikin aikaa, sillä ryhmätreeneistä ei tullut yhtään mitään koko kurssin aikana. Toko sujuu ryhmässä paljon paremmin.

Tuon tokon suhteen pitäisi taas selkiyttää omia ajatuksia. Mihin on tähtäämässä ja kenenkin kanssa. SM-tokot on Rullan kanssa vielä auki, ilmeisesti me ei osallistuta, ellei KSPK:n joukkuekokoonpano jostain syystä muutu. Käytiin Merjan ja Annen kanssa tänään Torkin hallilla Toko-mestari Leena Välimäen pitämällä luennolla. Kummasti noilta luennoilta saa ajattelemisen aihetta, vaikka ei kaikkia asioita allekirjoittaisikaan. Kaikillahan on kuitenkin se oma tyyli treenata, mutta uusille ideoille pitää olla avoin. Samaten myös pitää kiinni siitä, minkä tietää toimivan omalla koiralla, vaikka muut olisivatkin eri mieltä asiasta.

Itse muistin luennolla, miten olen aina ollut sitä mieltä, että kaikki asiat opetetaan koiralle ensin häiriöttömässä paikassa kotona ja sitten vasta siirretään treeneihin. Näin olen toiminutkin, että opetan koiria paljon kotona. Viime aikoina kotona treenaus on kuitenkin jäänyt vähälle, eli se pitää ottaa taas ohjelmaan. Itse olen sitä mieltä, että nämä "tapakasvatus-pentukoulu" yms. kurssit ei toimi. Varsinkaan nuori koira ei pysty oppimaan uutta niin paljon häiriöitä sisältävässä ympäristössä. Silloin vaarana on, että koira oppii ennemminkin olemaan tekemättä ja kuuntelematta, kuin päinvastoin. Lisäksi karsastan kursseja, joissa joku ohjaaja määrää mitä tehdään ja miten. Kaikki koulutustyylit kun ei vaan kaikille koirille sovi, se on tullut jo tähän ikään mennessä opittua vaikka paljon on vielä opittavaakin.

Leidin kanssa on nyt aloitettu tokojuttujen harjoittelu kotosalla. Tuntuu kuin tuo pentu olisi yhtäkkiä ottanut aimo harppauksen eteenpäin, tai sitten sille on tullut se miellyttämisvaihe, sillä se tekee aivan upeasti ja pitää ihanasti kontaktia. Vitriinin edessä on harjoiteltu, sillä näen heijastuksesta, pitääkö Leidi kontaktia katsomatta siihen. Lisäksi on alettu opettelemaan istumista ja maahanmenoa sekä luoksetuloa. Kivasti sujuu nekin.

Pekon kanssa tehdään aaltoliikettä sen kulloisenkin mielialan mukaan, tai siis sen mukaan, onko sillä murkkuvaihe pahana vai vähän lievempänä. Tällä hetkellä Pekon voi sanoa osaavan: sivulletulon, paikallaolon, seuraamisen, käännökset, luoksetulon, noudon ja maahanmenon. Seisomista opetellaan parhaillaan, se onnistuu jo aika hyvin. Hyppyä ei olla otettu ollenkaan, ajattelin ottaa sen oikealla tokoesteellä keväällä, ruutua on aloiteltu, samaten tunnarikapulaa vähäsen, myös kaukokäskyt on työn alla. Muut on ottaneet pk-tokojuttuja hallillakin, mutta itse en ota agilityesteillä niitä, ettei pekko ala roiskia kontakteilla. Se ehtii kyllä oppia kesälläkin Pk-esteet puisilla esteillä.

Rullan kanssa tällä hetkellä on ongelmia luoksetulon pysäytyksissä ja kauko-ohjauksessa vähäsen. Ei voi sanoa, että hirveitä ongelmia, sillä Rulla kuitenkin vaihtaa asennot aika hyvin. Tekniikka on vähän hakusessa vielä. Tunnaria pitää myös vahvistaa ennen kesäkuun kisoja, siinä on pientä haparointia ollut havaittavissa. Seuraaminen on ihan kivaa, pikkusen joo edistää, mutta vire laskee kuitenkin sen verran kisoissa, että luulenpa ettei se sitten pahemmin edistä. Ruutukin on alkanut löytyä kun sitä on tehotreenattu. Luulen, että Rullalla voi olla mahdollisuudet kesän aikana ykköstulokseen voittajasta, sen verran ahkerasti on nyt treenailtu ja liikkeet tuntuu olevan suht kohdillaan ja samaten motivaatio. Onneksi niitä juoksuoikkujakaan ei enää ole tulossa *huokaus*

Siinäpä lyhykäisyydessään meidän tilanne treenirintamalla. Ainahan sitä on jotain viilattavaa, mutta se kuuluu asiaan. Seuraavaksi voisinkin tsekkailla kisakalenteria ja aikatauluttaa kevään rientoja. Ei näin räntäsateisena iltana ole muutakaan tekemistä :) Kevättä odotellessa voi suunnitella kevättä.