Kyllä vain, kevään ensimmäiset treenit pääsin ottamaan kentällä perjantaina 20.4. mukana Sentti ja Rulla. Rullan kanssa otin tunnaria, olin ottanut aiemmin nenänkäyttöharjoittelua lenkillä kävyillä ja siellä oma käpy nousi hienosti, uskalsin siis toivoa jo parempia tuloksia myös kapuloilla. Aluksi vahvistin vain omaa piilottamalla sitä nurmikkoon, mistä Rulla sen hienosti onki ylös. Sitten vein pussilla häiriökasan oman lähelle, Rulla etsi taas hienosti oman ja kävi vain vilkaisemassa häiriökasaa. Tällä treenikerralla Rulla ei sortunut häiriökasaan vaan haki aina hieman piilossa olevan oman. Hienosti meni siis! Sitten otin n. minuutin paikallaolon piilossa, ei ongelmia. Otin myös kaukot n. 5 metrin päästä, hienosti toimii.

Sentin kanssa oli ongelmia, kentällä kun oli vieraillut useampikin jänö talven aikana jättäen jälkeensä "makeisia". Jotain pientä sentään saatiin otettua, paikallaolossa Sentti pysyi hyvin, mutta seuraaminen on tällä hetkellä jotain kaameaa.. siihen pitää nyt oikeasti alkaa keskittyä enemmän. Mutta olihan tuo meidän ensimmäinen kerta kentällä tälle keväälle, jotta jospa se alkaa sujumaan.. yksi häiriökoirakin kentällä oli ja se oli hyvä juttu se.

Tänään lauantaina lähdin Rullan kanssa kahdestaan treenailemaan, Sentti oli jo käynyt agilityssä joten se sai nyt vapaata. Vahvistin tunnarissa taas ensin omaa pari kertaa laittamalla sen ruohon alle näkymättömiin. Sitten vein häiriökasan, Rulla haki epäröimättä oman. Siirsin omaa lähemmäs häiriökapuloita kunnes viimeisellä kerralla levitin häiriökapulat viuhkan muotoon ja vein oman laidalle. Rulla haisteli hienosti ja nosti oman. Kapulan palautuksessa oli sen sijaan edelleen puutteita, pudotteli matkalla. Otin sitten kapulan pitämistä välissä ja viimeisellä kerralla Rulla toi kapulan pudottamatta.

Ruutua otettiin pitkästä aikaa, ihmeen hyvin Rulla sen muistaa ja irtoaa, mutta vielä pitää vahvistaa sitä että juoksee loppuun asti eikä lähde haistelemaan ruudun reunoille. Kaukot meni nappiin, seuraaminen oli hyvää. Oikeastaan tosi hyvin onnistuneet treenit kaiken kaikkiaan! Kisoihinhan sitä ollaan menossa, viimein, eli 17.5. on ensimmäinen voittajaluokan koe :)