Pitkään toisten blogeja seuranneena ja Jossun innoittamana päätin tarttua haasteeseen ja aloittaa oman blogin meidän tokosähellyksestä. Pieni esittely lienee aluksi paikallaan niille jotka eivät meidän sakkia tunne, eli täällä näppäimistön päässä takoo emäntä Ulpu jonka karvaiseen laumaan kuuluu corgi Rulla, dobermanni Kara, länsigöötti Sentti ja dreeveri Hani. Rulla on titteliltään TK2 ja siihen piti lopettaa mutta mutta.. voittajaluokkaan tekee mieli, ainakin yrittää kun koirallakin tuntuu tekemiseen intoa riittävän. Sentti on kisoissa korkkaamaton vauhtiveikko joka on harrastellut pienestä lähtien keittiötokoa. Nyt tähtäimenä on alokasluokka tammikuussa (mikä on muuten suurempi tavoite kuin tuo Rullan voittaja..) Katsotaan nyt mitä tästä tulee. Kara on tokoillut 2xAVO1 ja se viimeinen ykkönen yritetään jossain vaiheessa hakea, tällä hetkellä se ei ole ajankohtaista. Hani opettelee olemaan hyppimättä pöydälle ja tulemaan pillillä luokse metsässä:)

246881.jpg

Minä&Rulla tokon SM-kisoissa 2005

Keittiötreenejä on otettu parina päivänä ja eilen pakattiin koirasakki autoon ja ajettiin Tornioon hallille ohjattuihin treeneihin. Toiset siellä olikin käyneet jo koko syksyn mutta ainakaan kovin räikeästi meidän treenaamattomuus ei toivon mukaan näkynyt..

Rullan ryhmä (avo&voi) treenaili ensin ja teimme koirille pikku jekkuja. Menimme siis riviin seinän viereen missä otetaan paikallaolo. Mutta nytpä ei otettukaan vaan tehtiin pareittain eri liikkeitä. Koirat olivat hieman hämmentyneitä kun tuttu kaava rikottiin. Rulla toimi kivasti, luoksetulon pysähdykseen olin tyytyväinen, samoin vauhtiin. Kauko-ohjausta otin parin metrin päästä, liikkui n. puoli mittaansa niinkuin tekee yleensä kotonakin. Treenin lopuksi otettiin paikallaolo 4 min piilossa, Rullalla ei mitään vaikeuksia. Näillä näkymin muut liikkeet saadaan kisakuntoon mutta ruutua ja tunnaria pitää alkaa ottamaan paljon enemmän. Tunnari on ihan alkutekijöissään vielä, pitää hoputtaa Anssia paloittelemaan kapulat..

Sentin treeni alkoi heti perään, otettiin luoksepäästävyys, ei malttanut istua vieressä vaan halusi kiivetä "tuomarin" syliin. Sitten otettiin paikallaolo, ensimmäisellä jätöllä nousi, kävin laittamassa takaisin maahan. Sitten pysyi n. minuutin mittaisen harjoituksen ajan kun kävin välillä palkkaamassa. Sitten otettiin liikkeestä maahanmeno, luoksetulo ja noutaminen. Liikkeestä maahanmenossa edisti seuraamisessa hirveästi.. luoksetulossa ei pysynyt istumassa vaikka sitä on harjoiteltu paljon. Noutaminen on Sentin lempijuttu mutta hallilla se ei ymmärtänyt käskyä ollenkaan. Kun se viimein lähti hakemaan kapulaa niin luovuttaessa pudotti. No, sitä ehtii harjoitella paljon kun alokasluokassa noutoa ei ole. Paikallaoloa pitää harjoitella ahkerasti ja jättöjä, työmaata piisaa!