Hani keksi järjestää työaamun ratoksi katoamistempun. Yleensä minun kestää päästää koirat pihalle ja käydä itse vessassa ilman, että Hani sillä välin nostaa kytkintä. Tänä aamuna jäin vielä harjaamaan hampaat ja sillä välin dreeveri oli ehtinyt toimittaa aamupissansa ja lähteä haistelemaan hajuja vähän kauemmas omalta tontilta. Jotka eivät relluamme tunne, niin sivuhuomautuksena kerron, että syksyllä se karkasi omasta häkistään ja seikkaili Kivikon ala-asteella, josta se toimitettiin Tornioon koiratarhalle ja sieltä sen sitten saimme lunastaa..

Ei siis muuta kuin takkia niskaan taas, pienet tytöt sisälle ja rellua hakemaan. Muutama kirosanakin taisi päästä, kun en tiennyt mistä päin koiraa pitäisi tällä kertaa lähteä etsimään. Pekko pyöri jaloissa, niinkuin aina, ja mietin että mikä jottei, tulkoon mukaan. Ei tilanne siitä ainakaan pahene.

Hanin jäljet löytyivät vastasataneesta lumesta vajan takaa ja usutin Pekkoa etsimään. Aussipoika katsahti minuun kerran jos toisenkin, että olenko nyt ihan varma että lähdetään tästä pihalta rämpimään lumihankeen. Sitten se lähti jäljestämään innokkaasti. Minä rämmin perässä minkä lumihangessa kykenin pitkin risukkoa ja ojanpohjaa. Pekko vilkaisi välillä, että tullaanko sitä perästä. Tullaan tullaan kun keritään. Olin jo varma, että Pekko on ihan hakoteillä, kun näin yhden talon nurkalla vilauksen punaruskeaa. Karjuin Hania täysin palkein, mutta eihän se tottele.. tietenkään, välimatkaa on ihan liikaa. Viisoin Pekolle suuntaa ja käskin hakea Hanin. Aussipoikahan totteli. Hetken kuluttua Pekko oli painostanut Hanin pihalta pois minun suuntaani ja ajoi sen sitten kotipihaan asti. Itse en olisi Hania kovin helpolla kiinni saanut, niin jääräpää se osaa olla karkuteillä ollessaan..

hajulla.jpg

Jänisten hajut sekoittavat aina rellun pään..

pekopaa.jpg

Onneksi on tullut hommattua tätä "fiksumpaakin" porukkaa. Pekon ansiosta Hani löytyi nopeasti, eikä mitään ehtinyt sattua.

maisema.jpg

Pekon kanssa lenkillä iltapäivällä. Taivas oli puoliksi pilvessä ja aurinko paistoi. Kotiin päin kävellessä alkoi tupruttaa lunta.

hypahdys.jpg

Pekkoa leikitytti

haukahdus.jpg

Äidistä ei ollut oikein leikkikaveriksi Pekon mielestä.

pokolenkilla.jpg

ilmanhaistelua.jpg

pokoedesta.jpg

Et viittis aina kuvata...