Täällä blogirintamalla on ollut hiljaista, mikä johtuu ahkerasta treenaamisesta ja lenkkeilystä kun kevät on VIHDOIN tullut ja lumet lähteneet. Ajattelinkin siirtyä "puisevista" treenikuvauksista kertoilemaan enemmän meidän perheen elämästä ja varsinkin pienen australianpaimenkoirapojan alkumme, Pekon, kasvusta pennusta nuoreksi mieheksi :)

Pekko kotiutui meille 29.4.2007 Kirsin ja Mikan luota Pyrzillac's kennelistä Kemistä. Kotimatka ei siis ollut pitkä, mutta jännittihän se silti. Nyt on kolmisen viikkoa yhdessä touhuttu ja pentu on osoittautunut erittäin vilkkaaksi ja rohkeaksi sekä älykkääksi (kuten aussin pitää ollakin).

603228.jpg

Pekko 8 viikkoa torkuilla

603231.jpg

Pekko 20.5. uinnin jälkeen

Pekon kanssa on tarkoitus alkaa harrastamaan kaikenlaista. "peruslajit" toko ja agility tulevat varmastikin olemaan pääharrastuksemme, mutta toivon, että pääsisimme myös pk-lajeissa kisaamaan. Koiralla varmastikin on kapasiteettia mihin vain, mutta ohjaaja onkin sitten asia erikseen. Katsotaan mihin rahkeet minulla riittää kouluttajana. Vesipelastusta tullaan myös harrastamaan, mikäli Pekko tykkää polskutella (näyttäisi, ettei se ainakaan vettä pelkää;)

Tällä hetkellä kun Pekko on 11-viikkoinen, opettelemme koiran elämän perusasioita. Mitä saa tehdä ja mitä ei saa tehdä.. pikku hiljaa aletaan luotsaamaan Pekon kiinnostusta tiettyihin asioihin, kontaktin ottaminen emäntään on palkitsevaa, samoin luokse tuleminen ja istahtaminen eteen. Olen todella tyytyväinen, miten hienosti Pekko keskittyy kun sille opettaa jotakin, vaikka se muuten onkin normaali vilkas pentu joka viilettää touhuissaan, se osaa myös keskittyä työskentelemään palkinnon eteen. Eilen kävimme agilityhallilla tutustumassa kun Anssi treenasi Sentin kanssa. Pekkokin sai mennä putken ja se menikin sen monta kertaa aivan innoissaan. Uskon, että Pekon ennakkoluulottomuus uusia asioita kohtaan tekee sen kouluttamisen helpoksi. Pekolla on kova taistelutahto ja varmaa onkin, että sitä hyödyntämällä Pekosta tulee vauhdikkaasti hommia tekevä koira joka ei kyttää vain makupalan perään.

Tänään kävimme Pekon kanssa metsässä ja yllättäen sieltä löytyi ihmisen hajuinen jälki josta lähti makupalavana. Pekko aluksi ihmetteli, että miten makupaloja voi löytyä maasta, mutta hoksasi jutun juonen pian -> seuraa tätä jälkeä niin löytyy lisää makupaloja.

P.S. Rulla sitten "korkkasi" voittajaluokan Kemissä saaden 232,5 pistettä ja 2-tuloksen luokkavoitolla. Ei huonompi alku, vaikka kisa olisi paremmin voinut kokonaisuudessaan mennä. Rullalla pitäisi keskittyä motivaation kehittämiseen ja kontaktin parantamiseen ennen seuraavia kisoja.