Eilen lähdimme käymään Tornion hallilla näyttelyharjoituksissa Hanin kanssa ja Rulla lähti mukaan, ehdin ottaa sen kanssa lopuksi lyhyen treenin. Otin taas merkkien väli juoksemista, seuraamista, kauko-ohjauksen ja luoksetulon pysäytyksellä. Halusin pitää Rullan kierrokset korkeana koko treenin ajan jotta sille tulisi hallilla aina samanlainen tunnetila ja se tekisi suoritukset täysillä, palkkasin sitä siis välissä pallon vetämisellä. Rulla teki kaikki liikkeet ok, ruutua pitää alkaa hallilla treenaamaan mahdollisimman usein että siihen tulee varmuus. Illalla suunnataan ohjattuihin treeneihin hallille, niiden jälkeen lisää tunnelmia..

Noniin, kotona taas. Rullan kanssa treeni meni vähän huonosti, otin vähän liian vauhdikasta seuraamista ja onnistuin potkaisemaan Rullaa etujalkaan. Siitähän rouva ei tykännyt yhtään ja seurasi sen jälkeen turvallisen välimatkan (eli aivan liian kaukana) potkivista kintuista. Onneksi se varmaan on unohtanut tuon jo ensi treeniin mennessä, niin monesti olen sen varpaat tallonut.. otettiin paikallaoloa, luoksetulon pysäytystä ja seuraamista. Rulla ei taivu oikein sivuaskeliin eikä taaksepäin seuraamiseen, muuten seuraaminen on hyvää. Paikallaolossa ei ole ongelmia ja luoksetulossakin pysähtyy kohtuu hyvin, vähän meinaa ennakoida pysäytystä.

Otin Karalla myös treeniä kun Sentti ei juoksuisena hallille voinut tulla. Kara oli vallan vauhdissa, seuraaminen oli briljanttia mutta maahanmeno saisi edelleen olla nopeampi. Paikallaolossa pysyi vaikka viereinen koira nousi ja itse olin piilossa, pääsin palkkaamaan Karan heti hienosta suorituksesta. Sitten otin kauko-käskyjä ja luoksetuloa pysäytyksellä. Lähtökäskyä ennakoi vieläkin, kaksi kertaa piti viedä liian innokas koira takaisin paikalle istumaan ja odottamaan käskyä :) Kaukkarit ok. Oikeastaan koko koira olisi liikkeiden puolesta kisakunnossa kun vaan ne rekkarit löytyisi (katosivat viime kokeen jälkeen).. mutta ei voi mitään, pitää tilata hyvissä ajoin kennelliitosta uusi mikäli tammikuun kokeeseen päätän ilmoittaa.