Jotain pientä piti treenailla tänäänkin, vaikka harmikseni huomasin ensimmäisenä aamulla että Sentin juoksu on alkanut :( Sitä tosin on tässä jo odoteltukin ja tietystihän se alkoi juuri kun aloitimme ryhmässä. Ainakin tämä kuukausi menee siis ihan kotona vain treenatessa mikäli Sentin mielenkiinto riittää muuhunkin kuin urosten ajattelemiseen..

Rullan kanssa otin hyppynoudon pari kertaa pihalla kun sain kaivettua esteen lumihangesta (miksi sitäkään ei voinut siirtää varastoon ennen ensilumen satamista??). Tämä liike on oikeastaan satavarma, niinkuin hyppyliike tähänkin asti Rullalla on ollut. Sille ei tarvi uhrata aikaa.. toisin kuin tunnarille. Vähän apein mielin totesin että Rulla ei malta haistella kapuloita yhtään vaan käy tarjoamassa minulle jokaista vuoron perään. Päätin siis turvautua lautaan johon naulaan häiriökapulat kiinni. Tärkeää olisi, ettei Rulla oppisi nostelemaan ja makustelemaan vääriä kapuloita koska siitä tulee helposti tapa. Värkkäsin siis kaksi kapulalautaa johon toiseen naulasin viisi kapulaa ja toiseen kolme. Illalla kokeilin kolmen kapulan lautaa. Rulla yritti yhden kerran nostaa väärää mutta sen jälkeen se alkoi oikeasti haistella ja nostaa heti oikean. Kokeilin yhden kerran viiden kapulan lautaa ja Rulla nuuski nytkin tarkasti nostaen vasta oman. Riskinähän tässä lautasysteemissä on se, että koira oppii ottamaan kapulan joka liikkuu. Tarkoitukseni onkin harjoitella laudalla vain muutama kerta ja sitten siirtyä taas irtokapuloihin. Jospa se väärien nostelu jäisi vähemmälle ja koirankin into säilyy kun sen voi palkata oikean kapulan nostamisesta.

Sentin kanssa otimme pihalla muutaman kerran hypyn. Sentti  hyppää hyvin ja jää seisomaan mutta kun lähden siirtymään sitä kohti kiertäen estettä, se istuutuu. Eli pyrin nyt salamana palkkaamaan sen kun se seisoo paikallaan esteen takana. Alokasluokan hyppy on muuten vaativa! Sitten otin muutaman kapulan noston, nyt meni aika hyvin, vain kerran Sentti pudotti ennen kuin ehdin saada kapulan käpälääni. Tällä kertaa lopetimme treenin siihen.