Eilen koirilla oli vapaapäivä (tai minulla).. Tänään pakkasin treenikassin ja koirat mukaan ja kävelin ala-asteen pihalle treenaamaan. Pakkasta on varmaan vain pari astetta, mutta kylmemmältä se tuntuu paljaisiin käsiin. Hanskat kädessä ei voi palkata makupaloilla.. muutama tenava pihan laidalla toivat mukavaa häiriötä treeniin.

Ensin otin Rullan kanssa ruutua, otin vain etummaiset merkit ja laitoin ne alle metrin päähän toisistaan. Läpinäkyvän makupala-alustan (pringles-purkin kansi) laitoin merkkien keskelle koiranmitan päähän merkeistä. Lähettelin Rullaa "ruutuun" ja se juoksi merkkien välistä makupala-alustalle. Otin muutaman toiston.

Sitten vaihdoin Sentin ja laitoin Rullan odottelemaan hihnaan kiinni. Kahden koiran kanssa treenatessa on hyvä puoli kun joka liikkeen jälkeen voi pitää pienen tauon ja ottaa toisen kanssa. Sentin kanssa aloitettiin iänikuisesta istumisesta ja takkusihan se tänäänkin. Allekirjoittanut ei ymmärrä logiikkaa jonka mukaan ainakin kerran kaksi pitää nousta sieltä paikalta ennen kuin uskotaan että se "istu" todella on "istu". Kävin palauttamassa Sentin paikalleen ja kävelin taas pois. Nyt pysyi ja kävin palkkaamassa. Sitten otin noudon, Sentti haki hyvin kapulan mutta taas pudotti. Sitten en enää heittänyt vaan annoin Sentin itse nostaa kapulan ja tarjota sitä, pari kertaa vielä pudotti sivulla enkä ehtinyt tarttua kapulaan. Sitten tuli kolme onnistunutta luovutusta, Sentti malttoi odottaa että ehdin kunnolla tarttua kapulaan ennen kuin irrotti.

Sitten taas Rullan vuoro. Laitoin merkit melko lähelle toisiaan niin että Rulla tosiaan joutuisi näyttämään että osaa juosta niiden välistä. Tuli tehtyä pikku munaus kun laitoin makupala-alustan tähän harjoitukseen ilman että pystyn nostamaan makupaloja pois mikäli Rulla ei menekään oikein välistä vaan kiertää merkit. Ja niinhän se pääsi yhden kerran syömään makupalat vaikka ei juossut merkkien välistä. Sitten otin alustan pois ja lähetin ilman että palkka oli merkkien takana. Joka kerta juoksi nyt hienosti merkkien välistä, naksutin siitä ja kävin palkkaamassa. Tarkoitukseni on saada Rulla hahmottamaan etummaiset merkit ja juoksemaan niiden välistä. Pysähtyä Rulla osaa käskystä, mutta ongelmana on ollut hidastelu merkkien luo tullessa. Tämän jälkeen otin yhden luoksetulon seisomisella, pysähtyi hieman hitaasti (liukas kenttä). Toisen luoksetulon otin suoraa ja palkkasin pallolla taakse.

Sentti pääsi vielä harjoittelemaan, otin yhden kerran istumisen ja kävin palkkaamassa. Sitten jätin istumaan ja odotin kauempana jonkin aikaa, sitten kutsuin ja palkkasin sivulle vetopallolla. Otin vielä seuraamista muutaman pätkän, meni ihan ok mutta jotenkin tuntuu että Sentti ei ihan vielä pidä paikkaa ilman apuja. Sisätreenissä voisi nyt vahvistaa perusasentoa ja lähellä pysymistä, välillä ajautuu liian kauas sivulta ja meinaa jätättää. Tästedes voisi palkata pallolla eteen eikä taakse.

Täytyy yrittää saada Anssi kuvaamaan treenejä joskus niin saan tänne blogiin kuvia koirista..