Ei näytä talvelta ei.. koko viikko on taas kynnetty räntäsateessa, sohjossa ja loskassa nilkkoja myöten. Onneksi meillä on tuo sisähalli, jossa voi harjoitella kastumatta ja pidettyä näin sekä toko- että agilitypuolta hallinnassa talvellakin.

Perjantaisin on taas treenailtu Merjan ja muiden kanssa tokoa. Parina kertana on mukana ollut vain Pekko, mutta Rulla on toipunut leikkauksestaan niin loistavasti, että se pääsi mukaan viime perjantaina. Tuntumaksi jäi, että muori on taas voimissaan. Vähän lisää hallittavuutta siihen täytyy saada, ettei lähde tekemään ihan omiaan. Otettiin paikallaolo, ei mitään ongelmia. Tehtiin tällä kertaa niin, että koirat olivat ympyrässä ja ohjaajat kiersivät koirien takaa ja sivulta, välillä oltiin sitten paikoillaan. Hyvin meni, Rulla tietysti minua seurasi katseella, mutta muiden ohikävelystä se ei välittänyt.

Sitten kaivettiin tunnarikapulat esiin. Tehtiin heti liikkeenomaisesti, kun tämä Rullan pitäisi osata. Jännitti vähän, miten pitkän tauon jälkeen oma nousee. Nousihan se. Palautus oli taas löysä "sätkä huulessa", mutta en siitä viitsinyt moittia. Anne vei taas kapulat minun ollessa selin, Rulla piippasi *murr* odottaen lähtökäskyä. Lähtikin sitten aika haipakkaa kapuloille, nosti ensimmäisen rivissä olevan, ennen kuin muisti mitä oli tekemässä. Pudotti sen ja lähti haistelemaan, taas nousi oma. Otettiin vielä yksi toisto ja Rulla ei toistanut virhettä, malttoi haistella rauhassa kaikki läpi ja nosti oman. Tykkään Rullan tyylistä varmistaa kaikki kapulat kerran, ennen kuin se käy nostamassa oman. Sitä ei ole sille erikseen opetettu, mutta kun oma nousee, olen tyytyväinen.

Sitten otettiin ruutua. Rullan kohdalla muutettiin strategiaa makupalakiposta palloksi. Ja se toimikin paljon paremmin. Rulla siis hakee ruudusta pallon ja tuo minulle. Pari kertaa otettiin sitten niin, että palkka oli minulla kädessä, Rulla juoksi ruutuun ja käskin seis ja heitin pallon. Sekin sujui, paitsi että minä en muistanut ihan kaikkien ohjeiden mukaan toimia. Onnistunut harjoitus kuitenkin :) Antoi toivoa, että meidän ruutuongelmakin tästä vielä selviää.

Otettiin vielä liikkeestä istuminen ja siinä ei ollut mitään moitittavaa. Rulla olisi halunnut tehdä lisääkin, mutta halusin, että sille jää vielä into päälle.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Pekon kanssa on treenailtu agilityä ihan yksittäisillä esteillä, se sujuu ihan hyvin. Intoa pojalla on tietenkin pienen kylän verran. Kotona on otettu ihan eri asenne ja lopetettu kokonaan Pekon paapominen ja hyppiminen sen pillin mukaan. Hallillakin on sen ansiosta sujunut paljon paremmin ja kiellot tehoaa.

Leidi on vaan leikkinyt :D No, ollaan me sentään harjoiteltu hieman hihnassa kävelyä ja käyty muutamissa kyläpaikoissa. Hannen luona Leidi tutustui pieneen poikaan, Onniin. Laitan tähän lopuksi kuvia koiraporukasta ja Leidin ja Onnin tapaamisesta. Uusi kamera saapui perheeseen, joten kuvasatoa tulee näkymään blogissa useammin. Onnin ja Leidin kuvat otti HanneO.

1223710.jpg

kaverukset Leidi ja Onni

1223709.jpg

"Voinko mä maistaa vähän kun tuoksuu niin hyvälle.. nam, oot syöny jotain sosetta"